O nas

V življenju sem se vedno trudila, da sem bila prijazna do okolja. Po drugi strani pa sem si tudi vedno želela olajšati delo, sploh gospodinjsko delo, ki ima močan pridih Sizifove kazni ☺.


Ti dve lastnosti sta trčili ob običajnem delu, sušenja perila. Pred leti so se pojavili sušilni stroji in eden od teh je nedolgo tega našel pot tudi v moje gospodinjstvo.


Super bi lahko rekli vendar je zelo malo stvari, ki so res super, kot se zdi na prvi pogled ☺ Največjo težavo sem imela s sušilnim strojem takrat, ko sem ga napolnila z mokrim perilom, dala sušiti, potem pa; ne imela časa, me ni bilo doma, pozabila ipd.; vzeti perilo iz stroja, da ga poravnam. Ko sem prišla do njega sem imela kup zmečkanega suhega perila. Na koncu sem čas, ki mi naj bi bil prihranjen z obešanjem perila, desetkratno več porabila pri likanju le-tega ☹ No to, verjemite, mi res ni bilo všeč.


Drugi del, ki me je zmotil, je bil ta, da ne morem vseh oblačil dati v sušilni stroj zaradi kvalitete blaga. Kar nekaj kosov sem uničila, ker sem jih sušila v stroju :0

Ne nazadnje pa je bi tu še tretji del, ki me je zmotil in sicer energetski del, se pravi poraba elektrike, ki se je poznala tudi v moji denarnici, zunaj pa sije sonce in ustvarja naravno toploto, da ne govorim, da je perilo na stojalu praktično poravnano, skoraj nič zmečkano in ne sprašuje kakšne kvalitete je blago. Vse lahko sušimo na stojalu.

Izoblikovala sem svoje stališče o sušilnem stroju; super zadeva vendar le za nujne primere, za dosuševanje ali mehčanje ipd.

Torej sem se odločila, da bo glavnina mojega sušenja na stojalih za perilo. Vendar kot sem rekla že za sušilni stroj, res nobena stvar ni tako super, kot se zdi na prvi pogled ☺. Kot pravijo, hudič je v podrobnostih.

Moje sušenje perila je bilo super v tistem delu, da mora biti suho in poravnano, kljub temu, da ga nimam časa pospraviti takoj, ko je suho.

No moje zadovoljstvo je bilo kratkega veka, narava in še vse tisto, kar smo naredili iz nje je pokazala vse svoje danosti, ki pa niso dobro vplivale na moje perilo. Cvetni prah, insekti, premočno sonce, vonjave.. skratka lahko bi rekli, da sem prišla iz dežja pod kap.

Zato sem morala vklopiti vso svojo, najprej iznajdljivost, potem improvizacijo in na koncu nekaj inovativnosti, da sem naredila pokrivalo, ki ščiti moje perilo med sušenjem na način, da izkoristi vse danosti toplote in se ubrani vsem nevarnostim, ki bi ga lahko ogrozile in posledično umazale ali celo uničile.

Iz te moje želje po kvalitetnem in za mene čim bolj enostavnem sušenju perila sta nastala dva modela pokrivala za stojalo za perilo, ki sta zaščitena na evropskem uradu za intelektualno lastnino pod št. DM/210 667.

Jaz sem zadovoljna, ZELO. Prepričana sem, da boste zadovoljne tudi ve in tudi tista manjšina, ki bi ji morala reči vi. Omislite si ga, ne bo vam žal ;)


Super sušenje vam želim Vesna

Ta stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani soglašate z uporabo piškotkov. Izvedi več

Izberite piškotke